Izaberite stranicu

Hrono čoko maline

Hrono recepti ne mogu proći bez zanimljivih predloga za deserte. Napravite sami brz i ukusan desert uz pomoć samo dva sastojka – malina i čokolade. Ovakvi hrono slatkiši idelno su rešenje ako vam iznenada dođu prijatelji na kafu.

Hrono recepti
Čoko malina praline

Kako su kolači sa brašnom i puterom i jajima počeli da se svrstavaju u klasičnu hrono užinu, nikad mi neće biti jasno. Da, zdravi kolači mogu da se pojedu ponekad, kada ste zadovoljni svojom kilažom, ali oni ne mogu biti deo normalne, učestale ili svakodnevne užine. I da, pojedem ih ponekad i ja, iako nisam neki veliki “slatkoljubac”. To je već iskakanje iz osnovnih pravila, ali ako smo to zaslužili, zašto da se ne častimo ponekad. Barem da ih pravimo zdravije. Nije užina ali jeste čašćavanje.

Iako je jedno vreme u originalnim pravilima hrono ishrane važilo da je užina obavezna, a večera fakultativna, to danas nije slučaj. Na jednom od poslednjih predavanja koje je imao, dr Delabo je izjavio da su zapravo jedina dva obavezna obroka doručak i ručak, a da su užina i večera samo poželjni obroci, ali ne i obavezni. Ali je ostao nedorečen oko toga da li se mogu izbaciti oba ili samo jedan od tih obroka.  Logično bi bilo samo jedan. Tom prilikom je naglasio da sladak deo užine treba preskočiti ako je od ručka prošlo više od šest sati, a da celu užinu treba preskočiti ako je prošlo više od sedam, i preći na direktno na večeru.

Recept

Potrebna su vam samo dva sastojka da biste napravili ovaj ukusan hrono recept:

  • 100gr crne čokolade ( moja je sa čili papričicom)
  • oko 200gr svežih malina

Čokoladu rastopiti na pari. Maline oprati i ocediti. Kada je čokolada istopljena, dodati maline i samo blago izmešati. Kašičicom puniti kalupe i ostaviti preko noći u zamrzivaču da se dobro sve stegne. Par minuta pre konzumiranja izvaditi da se malo opuste i onda pristupiti uživanju.

Pišite nam u komentarima da li vam se dopao ovaj hrono recept i kako su vama ispale ove hrono ledene čoko maline.