Izaberite stranicu

Kladovo

Kladovo se nalazi u jugoistočnoj Srbiji, na samoj obali Dunava i udaljeno je 10 kilometara nizvodno od HE Đerdap. Okruženo je vinogradima čuvenog negotinskog vinogorja i poznato je po umereno kontinentalnoj klimi sa velikim brojem sunčanih dana.

U centru grada su dva jezera sa prirodnim izvorima, uređena marina, sportska dvorana i više fudbalskih terena. Ono što Kladovo izdvaja kao turističku destinaciju je uređena plaža na Dunavu, u dužini od jednog kilometra.  U neposrednoj blizini je nacionalni park Đerdap, kao i čuveni arheološki lokaliteti: Lepenski vir, Trajanova tabla i ostaci iz rimskog perioda i turske imperije.

kladovo

Informacije o prevozu – Kladovo

Postoje četiri osnovna pravca koja Kladovo povezuju sa zaleđem Srbije:

  •  iz Beograda (260 km), preko Požarevca i Donjeg Milanovca, niz Dunav Đerdapskom magistralom
  • iz Paraćina (200 km), veza sa auto putem Beograd – Niš, preko planinskog prevoja Čestobrodice, Zaječara i Negotina
  • iz Niša, oko (200 km), preko drugog planinskog prevoja Tresibaba, Knjaževca, Zaječara i Negotina
  • turističkim brodom iz Beograda u okviru paket aranžmana, koji se organizuje vikendima od maja do oktobra

Izleti

Krstarenja brodom

Krstarenje Djerdapskom klisurom i upoznavanje sa bogatom istorijom ovok kraja, sa obilascima znamenitosti iz doba starih Rimljana i Otomanske Imperije su atrakcija koju ne bi trebalo propustiti za vreme vašeg boravka. Tokom toplijih dana organizuje se i nezaboravno krstarenje od Beograda do Kladova.

Izleti autobusom

Izleti autobusom se organizuju za hotelske i individualne goste i uključuju obilazak Arheološkog muzeja Đerdap, arheološkog nalazišta Diana, posete ruralnim vinskim lokalitetma Rajačkih i Rogljevskih pimnica, prirodni kompleks i manastir Vratna, kao i nezaobilazan obilazak HE „Đerdap“.

Gradska plaža Kladovo

Hotel Aquastar Danube se nalazi pored uredjene gradske plaže. Plaža je peščana, njeno korišćenje je besplatno a na šetalištu pored plaže je hotelski bar sa velikim izborom pića i poslastica.

Aktivnosti – Kladovo

Sportski sadržaji

Jedan od najmodernijih sportskih objekata u zemlji, hala „Jezero“, kao i više fudbalskih i otvorenih terena za košarku, rukomet, odbojku i mali fudbal, se nalaze u neposrednoj blizini hotela Aqua Star Danube.

Sportske aktivnosti

Odbojka na plaži, boćanje, veslanje, vožnja kajaka, veslanje na dasci, pešačke i biciklističke staze su samo neki od vidova rekreacije, koje možete iskoristiti za vreme boravka. 

Pripreme sportista

Fenomenalni uslovi za boravak sportista na pripremama, što potvrđuje veliki broj ekipa koji je ovde boravio: odbojkaške, rukometne i fudbalske reprezentacije i timovi naše zemlje, ali i veliki broj stranih sportista iz celog sveta.

Zabavni sadržaji

Pored svih navedenih sportskih aktivnosti gostima je na raspolaganju i pikado, bilijar, stoni tenis…

Kladovo- Wellness & Spa

Wellness & Spa centar hotela Aquastar Danube se nalazi na površini od 800 kvadrata i najveći deo usluga koje nudi je besplatan za goste koji koriste hotelske pakete. Pored bazen otvorenog i zatvorenog bazena, centar sadrži i: saunu, džakuzi, fitnes centar, usluge aromaterapije, masaže, kao i salon lepote. Radno vreme je svaki dan od 08.00-21.00.

Kontaktirajte nas