Izaberite stranicu

Kladovo

Kladovo se nalazi u jugoistočnoj Srbiji, na samoj obali Dunava i udaljeno je 10 kilometara nizvodno od HE Đerdap. Okruženo je vinogradima čuvenog negotinskog vinogorja i poznato je po umereno kontinentalnoj klimi sa velikim brojem sunčanih U centru grada su dva jezera sa prirodnim izvorima, uređena marina, sportska dvorana i više fudbalskih terena. Ono što Kladovo izdvaja kao turističku destinaciju je uređena plaža na Dunavu, u dužini od jednog kilometra.  U neposrednoj blizini je nacionalni park Đerdap, kao i čuveni arheološki lokaliteti: Lepenski vir, Trajanova tabla i ostaci iz rimskog perioda i turske imperije.

Postoje četiri osnovna pravca koja Kladovo povezuju sa zaleđem Srbije:

kladovo
  •  iz Beograda (260 km), preko Požarevca i Donjeg Milanovca, niz Dunav Đerdapskom magistralom
  • iz Paraćina (200 km), veza sa auto putem Beograd – Niš, preko planinskog prevoja Čestobrodice, Zaječara i Negotina
  • iz Niša, oko (200 km), preko drugog planinskog prevoja Tresibaba, Knjaževca, Zaječara i Negotina
  • turističkim brodom iz Beograda u okviru paket aranžmana, koji se organizuje vikendima od maja do

Krstarenja brodom

Krstarenje Djerdapskom klisurom i upoznavanje sa bogatom istorijom ovok kraja, sa obilascima znamenitosti iz doba starih Rimljana i Otomanske Imperije su atrakcija koju ne bi trebalo propustiti za vreme vašeg boravka. Tokom toplijih dana organizuje se i nezaboravno krstarenje od Beograda do Kladova.

Izleti autobusom-Kladovo

Welnes i Spa

Izleti autobusom se organizuju za hotelske i individualne goste i uključuju obilazak Arheološkog muzeja Đerdap, arheološkog nalazišta Diana, posete ruralnim vinskim lokalitetma Rajačkih i Rogljevskih pimnica, prirodni kompleks i manastir Vratna, kao i nezaobilazan obilazak HE „Đerdap“.

kfjfjhfjhfjhfjhfjhf

Kontaktirajte nas.