Izaberite stranicu

Lokalni pazar – Kristina Mladenović

Lokalni pazar čine ugostitelji i proizvođači kod kojih možemo degustirati izvanredne proizvode ili čak prenoćiti. Kao deo Lokalnog pazara Braničeva i Podunavlja, ovakvi objekti aktivno podržavaju lokalne proizvođače hrane i pića kroz svoje poslovanje, čime se zatvara jedan od krugova proizvodnje i prodaje, i to u domaćem, jednostavnijem, bržem, pa i zdravijem toku za sve nas. Na kraju ovog snažnog lanca komšijske ekonomije svakako je lokalni potrošač, koji će sa ove onlajn trpeze odabrati neku od ovih izuzetnih lokacija za svoje trenutke uživanja.

Lokalni pazar

Na Lokalnom pazaru možeš da nađeš sveže i zdrave namirnice koje proizvode mali lokalni proizvođači.

Kada kupuješ kod svog komšije ti znaš šta uzimaš. Još bolje, pomažeš njegovom malom gazdinstvu da se razvija, a ti imaš uvek na svojoj trpezi proizvode od poverenja. Lokalni pazar – sve se vraća što se plaća!

Lokalni pazar stvara nove solidarnosti i veze u zajednici. Jačamo jedni druge i podržavamo kvalitetne lokalne proizvođače!

Kada kupujemo lokalno, naš dinar vredi mnogo više. Novac ostaje u našem krugu i čini mesto u kojem živimo mnogo lepšim i boljim!

Na Lokalnom pazaru te čekaju samo domaći proizvodi iz tvog komšiluka. Kada kupiš od lokalnog proizvođača, ti podržiš njegov rad, ali u isto vreme i svoj. Kada se novac vrti na lokalu, on ostaje u našem kolu!

Kupovinom lokalnih proizvoda mi činimo više pametnih stvari. Naš novac ostaje u našem krugu. Ostaje u zajednici! Svi se slažemo da je lepo živeti u društvu u kome su svi imaju novca. Jer, kada svi imaju novca – imamo kome prodati svoju uslugu. A kad prodamo svoju uslugu ili prozvod, onda mi imamo novca da kupujemo… I tako u krug.