Izaberite stranicu

Nega lica – Marija Miloradović

Nega lica, zašto je toliko važna?

Svakog dana koža lica izložena je različitim spoljnim uticajima. Vetar, kiša, sneg, sunce, grejanje tokom zime, ali i genetika i način ishrane i života mogu ubrzati starenje kože lica ili izazvati promene na njoj. 

Pravilna nega lica je izuzetno važna, jer je to jedini način da ga sačuvate, usporite starenje i održite kožu lica zategnutom, jedrom i lepom.

Zato pročitajte i primenite ove savete!

Nega lica

Pravilna nega lica :

Bez obzira koji je vaš tip kože, svakodnevna rutina nege kože pomoći će da održite celokupno zdravlje kože i poboljšate specifične probleme poput akni, ožiljaka i tamnih mrlja oko očiju.

Obaveznu rutinu čine četiri osnovna koraka koja možete ponoviti ujutro i pre spavanja dok piling i maske za lice, iako neophodni za detaljno čišćenje lica , nisu deo svakodnevne rutine.

Ovo su ta četiri osnovna koraka :

 1. čišćenje lica
 2. toniranje lica
 3. nega lica – nanošenje kreme za lice
 4. zaštita lica
 1. Čišćenje lica:

Nega lica prvenstveno podrazumeva da se vodi računa o tome da koža lica bude čista, oprana, a da se pritom koriste adekvatni sapuni, koji nisu preterano agresivni, da se ne bi narušila pH vrednost kože. Na taj način se uklanja znoj, sebum, šminka i prljavština, a lice se priprema za dalju negu, jer čista koža bolje upija kreme za lice.

 Umivajte se mlakom vodom, nikako vrućom, jer može doći do iritacije.

 1. Toniranje lica:

Toniranje, pored toga što uklanja ostatke sredstava za čišćenje lica, vraća prirodnu pH vrednost koži, osvežava je i hidrira. Tonik za lice nanosi se vatom i bira se u odnosu na tip kože.

 1. Nega lica – nanošenje kreme za lice:

Izbor odgovarajuće dnevna krema za lice, zavisi od tipa kože, ali i od starosnog doba, kao i od toga da li je potrebno da deluju na različita stanja kože. Krema služi da kožu lica hidrira, obnavlja i štiti, a postoje i one koje se koriste u borbi protiv bora, za regulaciju nekih promena na koži, kao i one za negu kože posle 30-te, 40-t ili 50-te godine života.

Kremu je potrebno nanositi, ne kružnim pokretima, već od sredine lica ka potiljku.

Noćna krema je važna kako bi se koža dok miruje nahranila i regenerisala, i baš kao što je i Vašem telu potreban san, isto važi i za Vašu kožu lica.

 1. Zaštita lica:

Iako veliki broj dnevnih krema danas sadrži zaštitni faktor 15, koji štiti Vašu kožu od negativnih uticaja UV zraka, to nije dovoljno i u letnjim mesecima za lice je neophodno koristiti veći zaštitni faktor – od 30 do 50. Kremu za zaštitu nanosite na lice u razmaku od najviše 2 sata.

Nega lica - Marija Miloradović

Dodatni saveti za savršen ten:

Nega lica

Kako bi Vaša koža lica bila lepa i zdrava, a nega upotpunjena:

 1. unosite dovoljno tečnosti
 2. pravilno se hranite
 3. dovoljno spavajte
 4. ostavite cigarete.

Ukoliko imate nekih pitanja možete me kontaktirati na broj : 0621804885