Izaberite stranicu

Olovke i bojice „New Pen“ – Jelena Milojković

Olovke i bojice od recikliranih novina

Da li ste znali da se u Smed.Palanci proizvode olovke i bojice od recikliranih novina, tačnije novinskog papira? Ovaj jedinstven proizvod polako budi znatiželju i van granica naše zemlje.

New Pen bojice

Bračni par Marković, Slavica i Dragan, tragajući za idejom za buduće poslovanje, uspeli su da osmisle i proizvedu jedinstven proizvod. Želeli su da naprave proizvod koji će biti revolucionaran i koji će nositi ozbiljnu poruku u vremenu u kome živimo.

“ Na ideju smo došli posle dugog niza godina rada u ugostiteljstvu. Hteli smo da tržištu olovaka i bojica ponudimo nešto novo“ počinje priču vlasnica firme „New Pen“ Slavica Cokić Marković.

Ove olovke i bojice od recikliranog novinskog papira su po mnogo čemu drugačije. Industrija celuloze i papira koristi preko 40% celokupnog industrijskog drveta kojim se trguje širom sveta. Samo jedna tona recikliranog papira spasi 24 stabla od seče.

Karakteristike ovih proizvoda su brojne. Od toga da ne štete prirodi, da je svaka olovka unikat, jer je nemoguće proizvesti dve identične olovke, da je svaka ručni rad, do toga da duže traju i da ne štete prirodi. Bitno je da edukujmo našu decu koliko je važno očuvanje životne sredine, a ove olovke i i bojice šalju jednu jako važnu poruku a to je: SAČUVAJMO PRIRODU!

New Pen olovke

Olovke i bojice od recikliranih novina gde su sve komponente u proizvodnji 100% ekološke i gde uglavnom preovlađuje ručni rad je nešto što na tržištu Evrope ne postoji. Iako usvajanje novih proizvoda ide sporije, naročito u situaciji koja trenutno vlada, ipak interesovanje za ovim proizvodom je sve veće i dolazi sa različitih strana. Od zemalja u regionu koje traže olovke sa novinama koje se štampaju na njihovom pismu do Nemačke i ostalih zemalja Evrope koje opet imaju svoje zahteve.

Firma „New Pen“ je na ovaj način pokazala da proizvodnja može da se odvija i na drugačije načine.

Pronađite ove proizvode u najbližoj knjižari https://ktp.rs/spisak-knjizara/ i pišite nam vaše utiske na office@newpen.rs