Izaberite stranicu

Poljoprivredno gazdinstvo „MILOJEVIC“

Poljoprivredno gazdinstvo“MILOJEVIC“

Vladimir i Milena Milojevic

Selo Debelica

19340 Minicevo

Opstina Knjazevac

tel 019/776-026

Mob. 060/0776144 i 060/5512687

imejl – vladamimasrb@gmail.com

Bavi se : seoskim turizmom, proizvodnjom rakije na tradicionalan nacin, proizvodnjom susenog voca i povrca iz sobstvenih sirovina, proizvodnjom slatka, dzemova i pekmeza ,sokova bez konzervanasa i pcelarstvom.

Opis smestaja.

Poljoprivredno gazdinstvo „MILOJEVIC“ nalazi se izmedju belog timoka i Tupiznice.

Gazdinstvo raspolaze sa cetri sobe i pet idividualnih lezaja, kuhinjom, trpezarijom, hodnikom i zajednickim kupatilom.

Gosti na gazdinstvu mogu ucestvovati u svim aktivnostima od berbe voca do prerade istog, radova na pcelinjaku i hranjenju zivotinja.

Sto se tice drugih aktivnosti na gazdintu, gazdinstvi „MILOJEVIC“ organizuje posetu Sportskom udruzenju za konjicki sport“ Bela griva“ u okviru te posete organizuje ze druzenje sa konjima, jahanje u prirodi, takodje organizujemo voznju fijakerom pored timoka , setnju do Tupiznice, obilazak Ledenice pecine na Tupiznici koja preko leta ima leda a preko zime tplu vodu. Inace Tupiznica je za sada jos uvek jedna od naj ne zagadjenijih planina na teritoriji Srbije.

Opis proizvodnje.

Rakije, likeri, sušeno voće

Rakija

Rakije proizvodimo natradicionalan nacin kao sto smo vec napomenuli i to od : sljive gde zrelu sljivu najpre propustimo kroz pasirku i na taj nacin odstranimo kostice te se vrenje komine desava bez kostica, takodje imamo rakije od dunje, jabuke, kajsije i kupine za koju smo 2018. god. dobili srebrnu plaketu.

#Likeri

Takodje u ponudi imamo i nekoliko vrsta likera od: visanje,kupine ,dunje i orahovacu.

Liker od višnje

Suseno voce i povrce.

Od susenog voca imamo, suve sljive, bez kostica,rucno cepkanih na starinski nacin inace sljive susimo u susari na struju, taakodje imamo i cips od jabuka i dunja i suseni paradajz. Sto se tice povrca imamo suseni crni luk, beli luk,celer , persun i sargarepu.

Vina.

Od vina imamo crno vino od visnje i od kupine.

Sirca.

Na poljoprivrednom gazdinstvu „MILOJEVIC“ mozete naci i tri vrste sirceta i to od : jabuke, jabuke i visnje i dunje.

Sto se tice zivotinja na poljoprivrednom gazdinstvu „MILOJEVIC“ gazdinstvu imamo ovce u cijem sisanju mogu da ucestvuju i gosti, naravno ukoliko oni to zele, imamo pse , macke i zivinu.