Izaberite stranicu

Sokobanja

Škola u prirodi

Ovaj vid turizma se temelji se na raznovrsnim prirodnim i zaštićenim vrednostima i njihovim raznolikim vaspitno-obrazovnim, turističko-rekreativnim, zdravstvenim i drugim obeležjima, kao i svemu onome što karakteriše opštinu Sokobanja kao ekološku.

Sokobanja – Sport

Za dodatni adrenalin, posetite neki od sportskih klubova koji Vam obećavaju dobru zabavu i rekreaciju. U ponudi ima Paintball klub „ZIP“ kao i eXtremne sportove kao što su mounti biking, free climbing, paragliding, ronjenje na dah i dr.

Lekoviti izvori

sokobanja

Raspolaže sa najmanje sedam izvora mineralnih voda koje razlikuju po sastavu ali i po temperaturi te ih delimo na hipotermalne i hipertermalne, tako da osim toplih izvora ovde možemo naći i izvore sa mlakom i hladnom mineralnom vodom.

Sokobanja – Lov i ribolov

Lovni i ribolovni turizam je jedan od najprofitabilniji vidova turizma u opštini Sokobanja. Polaznu osnovu čine stanišni uslovi za egzistenciju brojno lovno interesantnih vrsta životinja, raspoloživi lovni fond, kao i mogućnost unapređenja.

Većina Vas je verovatno čula za čuveni restoran „Pećina“, a to je nekadašnje ime za restoran koji se danas zove „Marko Polo“. Svoje pređašnje ime – Pećina – dobio je, jer se nalazi tačno u potkapini/previsu jedne ogromne stene, koja u kišnim periodima štiti od kiše, a leti stvara hlad. Ta stena i sam restoran nalaze se u okviru parka prirode „Lepterija“, a sjajnu atmosferu za opušanje i uživanje dodatno ulepšava reka Moravica svojim žuborom. Ako ste ljubitelj japanskih arhitektonskih rešenja i poštovalac tri prirodna elementa – vode, drveta, i kamena – onda je ovaj restoran kao stvoren za Vas. Čak i kada bismo zanemarili izgled, lokaciju i predivnu atmosferu koju pruža restoran „Marko Polo“ i kada bismo se skoncentrisali isključivo na hranu koju nudi, ne bismo se ni tu pokajali. Nadaleko je čuven po ribljim specijalitetima, i onim sa roštilja, a pre svega po jagnjećem pečenju. Ali, ako ste slučajno ljubitelj klasične lepinje sa kajmakom, nemojte preskočiti da je probate baš ovde

Kontaktirajte nas za vise informacija