Izaberite stranicu

Vinarija Podrum Radovanovic

Kako vinarija Podrum Radovanovic kreira vino

Vinarija Podrum Radovanovic – Jedan od najboljih i najiskusnijih srpskih vinara znao je da udruži darežljivost prirode i ozbiljan i sistematičan rad, najpre u vinogradu, a zatim i u samom podrumu.

U našem slučaju, osnovni i jedini cilj primene modernih tehnologija jeste da sačuvamo ono što nam grožđe predaje u trenutku berbe i da stvorimo čvrstu nit koja njegove najbolje karakteristike prenosi i odslikava u našim vinima.

Vinarija Podrum Radovanovic

Uz proizvodni deo vinarije, opremljen najsavremenijom opremom koja nam omogućava da primenimo najnovija enološka saznanja, posebno smo ponosni na deo podruma u kojem se kao u svojevrsnoj umetničkoj radionici, u barik buradima od francuskog, američkog i srpskog hrasta čuvaju naša najkvalitetnija vina.

Sa prirodom i njenim darovima igramo igru u kojoj kao rezultat stvaramo vrhunsko vino Podrum Radovanović.

Naša potraga za savršenom vinskom pričom traje i dalje, u korak sa svetskim trendovima i čuvenim vinskim kućama.

Vinogradi

Jugoistočna ekspozicija vinograda pod belim sortama i jugozapadna orijentacija parcela sa crnim sortama omogućuju dobru izloženost grožđa suncu, što zajedno sa specifičnim i povoljnim geoklimatskim karakteristikama ovog podneblja daje odlične uslove za pravilan i zdrav rast vinove loze, kao i za dobro sazrevanje grožđa. Rezultat je visok procenat šećera u grožđu, u neki godinama čak i do 25-26%, što je izuzetan potencijal za nastanak snažnih, kompleksnih i karakternih vina.

Specifična struktura zemljišta, u kojoj su fino ukomponovani različiti tipovi tla – glina, ilovača, škriljac i krečnjak – baza je na kojoj, u skladu sa umerenim geogklimatskim parametrima, gradimo jedinstven teroar, a čije osobenosti verno prenosimo u naša vina.

Priroda je u ovom podneblju vrlo blagonaklona prema grožđu, a pravovremenom berbom, hvatajući balans između tehnološke i biološke zrelosti grožđa, mi trudimo se da sačuvamo najbolje od onoga što nam daje. Isti princip primenjujemo i u 25 hektara vinograda u kooperaciji.

Budite slobodni da nas kontaktirate za vise informacija.