Izaberite stranicu

Zlatibor

Zlatibor je pre svega, planina izuzetne lepote, prijatne klime, prostranih proplanaka, bujnih pašnjaka, vodom bogatih planinskih potoka. To je oko hiljadu kvadratnih kilometara livada i visova, proplanaka,suvata,bezdana i useka. Zatalasani prostor od Tare i Šargana do istocnih obronaka Murtenice, od gotovo simbolične reke Sušice do Uvca prepunog brzaka i do granice sa Bosnom. Ovde se susreću kontinentalna i mediteranska klima…

Pronadjite više informacija o Zlatiboru na našim putopisima i blogu.

Zlatibor je planina koja nudi bezbroj mogućnosti za uživanje tokom cele godine. Veliki turistički centar čiji potencijal još uvek nije u potpunosti iskorišćen sa divljim predelima a isto tako urbanizovanim delom što ga čini savršenim za svačiji ukus. Ovde se nalaze najčistija reka Srbije – Veliki Rzav. Predstavićemo prekrasne delove Zlatibora koje možete obići u vidu mini izleta.

Vodopad Gostilje

Visina od 20 metara vodopada koji je među najvišim u Srbiji će vas momentalo osvežiti. Prilaz je lepo urađen, pa vas od parking do vodopada deli nekoliko minuta stazicom. Ovaj predeo je oaza prirode koji opušta i budi čula. Lekovite biljke su na svakom koraku a šarmantno seoce ima meštane koji su ljubazni domaćini. Šum brze planinske vode i okolina je sjajno mesto za izlet udahnite svež vazduh i prepustite se. Radno vreme je od 09-20h, cena ulaza za odrasle je 150 dinara. U ovom selu možete posetiti ribnjak i ručati pastrmku i posetiti otvoren bazen u letnjem periodu.

Zlatibor – Gradina

Nekoliko vidikovaca koji imaju za ulogu da vam predstave najimpozantnije panorama Zlatibora su svakako preporuka za izlet. Gradina je vidikovac do kog vas vodi ozbiljna ali dobra planinska staza tako da vam za fizički napora sledi nagrada – sjajan pogled

Tornik

Zlatibor – Vidikovac na Torniku najviši vrh visine 1496 metara gde se nalazi ski staza Zlatibora. Moguće je prići autom mada je put malo strmiji. Žičara radi leti i zimi pa ako vas ne zanima pešačenje do lepog vidikovca uređenom stazom, imate alternativu.

Obadovo brdo

Obadovo brdo je mesto do kojeg možete doći dobrom I laganom stazom čak i kolima. Videćete obronke Tare i Mokre gore, ravnicu Braneškog polja, poznato selo Šljivovica i kupalište Jokino vrelo.

Zlatibor – Sirogojno

Zlatibor

Različitost ovog muzeja jeste prilika da posetite ovakvo mesto istoriju svog naroda a da ste na otvorenom i u prirodnom okruženju kućica autentične arhitekture.  predstavlja jednu eru kako su ljudi ziveli u zajednici srednjeg veka, kako je funkcionisao ceo sistem proizvodnje trgovine i kulture. Originalni nameštaj, poljopriredne i zanatske alate,.. sve to nalazi se u sklopu objekata.Takođe se tokom godine organizuju izložbe raznih umetnika, festivali I druge kulturne manifestacije. Ukoliko imate želju da prespavate u ovakvom objetku postoji nekoliko smeštajnih kapaciteta na raspolaganju. Ovde takođe možete kupiti razne suvenire a najpoznatiji su – tradicionalna izrada odevnih premeta od vune.